Krachtig Kijken = de drempel verlagen naar therapie

Krachtig Kijken

Wat is dat nu juist 'psychotherapie'? En voor wat kan dat nu helpen? Is dat wel iets voor mij ? Ik wil dat mijn kind minder gedragsproblemen stelt, wat kan de therapeut dan doen?  Ik heb een diagnose autisme gekregen, wat wil dit nu zeggen voor mijn toekomst?

 

Ik merk dat de drempel om hulp te zoeken nog steeds groot is. Mensen zijn vaak onvoldoende op de hoogte van welke ondersteuning er allemaal is en wat dat dan juist kan betekenen in hun situatie. Sommige zetten de stap naar de therapeut als het probleem al een hele tijd aanwezig is en hun draagkracht op is, anderen vinden hun weg helemaal niet. 

 

De stap naar psychotherapie moet makkelijker worden.  

 

Wel, mijn positief voornemen is dat ik ga proberen te verduidelijken wat ik juist doe door af en toe een zelfgeschreven tekst, een goed artikel, interessant filmfragment, te posten op deze blog en de Facebookpagina. 

 

En hopelijk zo een kleine stap zetten om de drempel naar therapie te verkleinen.

 

Tina

Krachtig Kijken

 

 

 

 
Reactie schrijven

Commentaren: 0