Brainspotting is een psychotherapeutische methode voor de verwerking van bewuste en onbewuste blokkades en trauma's. Met brainspotting is het mogelijk ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten onze bewuste geest bevinden en zich op een dieper en organischer niveau bevinden. In het proces van brainspotting sta je als cliënt centraal en bepaal jij het proces. Het laat zich bovendien uitstekend combineren met andere therapievormen. 

 

Brainspotting werkt in op de diepere hersenstructuren en het lichaam door de directe toegang tot het autonome zenuwstelsel en het limbische systeem. Een brainspot is een oogpositie die gerelateerd is aan de energetische, emotionele activering van een traumatisch of emotioneel beladen ervaring in het brein. Eens de brainspot geïdentificeerd is, start het brein met een automatisch helingsproces. Bijgevolg is het niet nodig om je probleem of ervaring te analyseren. 

 

Deze manier van verwerken ontmantelt het trauma, het symptoom, de blokkade, de lichamelijke pijn en de disfunctionele overtuigingen die lijken terug te keren. 

Meer informatie vind je terug op www.brainspotting.be